CLEARFIELD

CLEARFIELD

Toleranța florii-soarelui la un erbicid a fost descoperită din întâmplare. În anul 1996, pe un câmp de soia din Kansas, s-au descoperit tije de floarea-soarelui care nu fuseseră afectate de un erbicid din familia Imidazolinone. Aceste plante de floarea-soarelui dezvoltaseră spontan o toleranță naturală la erbicid. Această descoperire le-a dat selecționerilor ideea de a încrucișa aceste plante de floarea-soarelui, care tolerau natural erbicidul, pe liniile lor, cu scopul de a introduce această caracteristică în materialul lor genetic.
Astfel s-a născut tehnologia Clearfield®.

ERBICIDAREA CU SPECTRU LARG ÎN FAZA POSTEMERGENTĂ PRECOCE

Tehnologia Clearfield® este o inovație în domeniul erbicidării florii-soarelui. În general, programele de erbicidare a florii-soarelui sunt efectuate în faza de post-însămânțare / preemergență cu erbicide aplicate la rădăcină. Grație tehnologiei Clearfield®, agricultorii au posibilitatea de a erbicida în postemergență, dintr-o singură trecere, cu un erbicid cu spectru larg care controlează majoritatea gramineelor și a dicotiledonatelor.


SOLUȚIA CLEARFIELD®: CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Tehnologia Clearfield® funcționează grație asocierii unui soi de floarea-soarelui care tolerează natural erbicidul Clearfield® și erbicidul Pulsar 40® (Imazamox 40g/l). Această tehnologie este o soluție de erbicidare eficientă în situații de infestare puternică cu floră dificilă cum ar fi Xanthium, Datura, ambrozia, floarea-soarelui sălbatică, genul Solanum și brei. Este, de asemenea, o soluție eficientă pentru Orobanche Cumana. Tehnologia Clearfield împiedică atacul precoce și protejează potențialul de producție al florii-soarelui.

Pentru instrucțiuni de utilizare a erbicidului PULSAR 40®, consultați instrucțiunile amelioratorului BASF©.
Simbolul unic Clearfield® și Clearfield® Plus sunt mărci înregistrate BASF© 2018 BASF SE. Toate drepturile rezervate. PULSAR 40® si PULSAR® PLUS sunt mărci înregistrate BASF.