Scurtă prezentare

Scurtă prezentare

RAGT, Rouergue Auvergne Gévaudan Tarnais

Rouergue, Auvergne, Gévaudan, Tarnais, sunt regiunile de origine ale societăţii RAGT.

Din Aveyron spre Europa

Societate creată de către agricultorii din Aveyron, deveniţi astăzi acţionari, RAGT şi-a orientat activitatea către piaţa europeană.

Diversitatea, performanţa bazei sale genetice cât şi capacitatea sa de deschidere a permis implantarea societăţii RAGT în toate marile bazine agricole europene.

RAGT în inima agriculturii

RAGT dezvoltă două activităţi complementare:

Activitatea de producţie şi comercializare a seminţelor

“RAGT cercetare” produce şi comercializează seminţe în întreaga lume, influenţând atât ponderea varietăţilor importante marilor culturi, cât şi creşterea animalelor în Europa.

Activitatea de aprovizionare agricolă

“RAGT Platoul Central” aprovizionează cu inputuri agricole şi asigură consilierea agricultorilor în regiunea de origine a societăţii.

RAGT, cercetare şi inovanţie

RAGT se remarcă prin mai mult de 200 de varietăţi înscrise pe an pentru cele 32 de specii cultivate : porumb, floarea-soarelui, sorg, graminee şi leguminoase furajere, grâu dur, grâu moale, triticale, orz, soia, rapiţa.

RAGT investeşte peste 18% din cifra sa de afaceri în ameliorarea vegetală. Societatea dispune astfel de posibilitatea de a răspunde cerinţelor tuturor fermierilor de pe întreg continentul european, cu sprijinul unei echipe formată din :

300 de cercetători şi tehnicieni (80 de ingineri şi doctori ingineri)

18 staţiuni de cercetare repartizate pe întregul teritoriu european

63 de locaţii externe pentru experimentare

280 000 de parcele experimentale

4 laboratoare : tehnologie, fitopatologie, biometrie, biotehnologie

parteneriate genomice

Contacte comerciale în toata Europa

RAGT Semences reuneşte în activitatea sa aproximativ 100 de reprezintanţi comerciali, organizaţi în 20 filiale, care zilnic işi desfaşoară activitatea alături de agricultorii şi de distribuitorii din mediul agricol.

RAGT, expertiza produsului

RAGT dispune de o bază de date numită “Sistemul de evaluare vegetală – SEV” în care sunt introduse rezultatele şi observaţiile varietăţilor din parcelele experimentale. Aceste date sunt rezultatul cercetării RAGT, provenind din parcelele experimentale proprii, căt şi ale distribuitorilor şi colaboratorilor societăţii care activează în această industrie.

În fiecare an, sute de mii de date sunt introduse în acest sistem de evaluare cu scopul furnizării de informaţii, după zeci de criterii agronomice sau tehnologice posibil de comparat. Se urmareşte astfel o poziţionare eficientă a varietăţilor RAGT pe întreg teritoriul european. SEV reprezintă o sursă importantă de informaţie fiind utilizat atât de către cercetătorii şi tehnicienii societăţii, cât şi de către personalul responsabil în alegerea şi cunoaşterea varietăţilor, în scopul de a răspunde cerinţelor unei agriculturi moderne şi performante. SEV este un instrument interactiv de care pot beneficia şi clienţii RAGT în vederea maximei valorizări a progreselor genetice obţinute în ceea ce priveşte varietăţile noastre.

RAGT, inovaţie pentru toţi

În agricultură :

Aproximativ un hectar agricol din cinci este semănat cu varietăţi RAGT Semences.

În alimentaţia umană:

Aproape o treime din faimoasele paste franceze şi italiene sunt fabricate din grâul dur aparţinând RAGT.

În timpul liber:

Numeroase terenuri de sport, printre care cele mai renumite precum Stade de France, Parc des Princes sau Parc Borelly din Marsilia, cât şi numeroase terenuri de golf (de exemplu, Golf de St. Andrew) sunt semănate cu gazon produs de către RAGT.